Tre får - Tidaholm
Mer att se i Tidaholm
Bara för barn

TidaholmTidaholmTidaholm

 

UPPLEV TIDAHOLM

Tidaholm har förstås mycket mer att erbjuda än en leksaksaffär... Både för stora och små. Här följer några tips på aktiviteter och sevärdheter när ni besöker vår stad.

För mer information och öppetider besök Tidaholms kommuns hemsida. www.tidaholm.se

Barnens hus
Ett helt hus för barn. Här finns fullt med upplevelserum för barn i olika åldrar, utklädningsrum, kasperteater, skolmuseum, kuddrum, bilrum, målarrum och mycket mer. Dessutom finns ett café att pusta ut i och fika lite mellan lekarna.

Djurgården Atollen
En minidjurgård med lantgårdens vanligaste djur som ankor, kaniner, grisar, får, getter och höns av många olika slag. Tidaholms Biodlarförening har också ett "Bihus" här. På djurgården finns grillplats och möjligheter att hyra en kanot och ta en paddeltur på tidan som rinner precis förbi.

Hellidens slott
Ett riktigt slott som ligger på sluttningen av Hellidsberget. Hans Henrik Von Essens gods är numera folkhögskola och elevhem och är därför stängt för besökare, men är värt ett besök för den vackra byggnadens och utsiktens skull. Nedanför slottet finns en slottspark med dammar och en del ovanliga träslag. I anslutning till slottet finns också Konstlitografiska Museet.

Turbinhusön
Tidaholms sommaroas! En idyll vid Tidans strand där du kan besöka smedstugor och bruksbostäder inreda i sekelskiftesstil. Här finns även en gammaldags handelsbod, hantverksförsäljning och kaffestuga med servering vid ett av tidans vattenfall. Konsthallen i det gamla Turbinhuset är också sevärd.

Tidaholms museum
Ett spännande museum för både stora och små som berättar om Tidaholms historia som gammal bruksort fram till idag. Här finns en museismedja, bilar från Tidaholms bruk, och en utställning om Vulcans tändsticksfabrik m m.

 

 
Nyheter
11/20/2008
Utökat Schleichsortiment
Läs mer

10/21/2007
Svenska nyheter från Roco
Läs mer

10/14/2007
Trimma din Scalextric-bil
Läs mer
Fler nyheter

wwwerbjudanden
Skriv ut rabattkupongTorggatan 3, 52231 Tidaholm EMAIL: kontakt@trefar.se
© Tre Får Leksaker AB  2006
TEL: 0502-101 20 FAX: 0502-101 20
   
Producerad av Abrovink Kommunikation
Visa sida med tips och nyheter Visa sida om hobby och modelltåg Visa sida om vårt breda leksakssortiment Visa sida om hur man väljer rätt leksak Läs mer om Tre får Visa sida om Besök eller kontakta oss Visa sida om vad som finns att se i Tidaholm